PROSJEKTER / ROTARYLEKENE

rotarylekene i skjærgårdhallen

Rotarylekene er idrettsleker for psykisk utviklingshemmede fra Bamble og Porsgrunn. Dette er et arrangement i regi av Langesund Rotaryklubb og Brevik Rotaryklubb. De arrangeres hvert år i Skjærgårdhallen i Langesund i mars/april. De første lekene ble arrangert i 2007.

Arrangementet skal bidra til en positiv opplevelse og skape idrettsglede for noen av de svakere stilte i samfunnet vårt.

De er et element i Rotarys samfunnsengasjement og et bidrag i Rotarys humanitære arbeid.

Idrettslekene fokuserer på at alle kan delta, uavhengig av graden av funksjonsdyktighet. Noen er svært funksjonsdyktige, mens andre kan ha vansker selv med de enkleste bevegelser. Noen er avhengige av rullestol. Det legges vekt på at idrettsgleden skal kunne være like stor for alle.

Ved ankomst får hver deltager, mot en symbolsk deltakeravgift, utdelt T-skjorte til bruk under lekene og de får egne startnummer.

Før den offisielle åpningen av lekene, som gjerne foretas av ordførerne fra både Bamble og Porsgrunn, er det ordentlig innmarsj med flaggborg i spissen. Dette skjer til feiende toner fra Bamble musikkorps og mens Bamble drillkorps viser sine kunstner.

Deltagerne konkurrerer i 3 disipliner: 60m løp, stille lengde og presisjonskast. Prestasjonene blir nøye registrert og tilskuerne heier entusiastisk.

Etter fullførte konkurranser er det høytidelig premieutdeling, også dette blir gjerne gjort av ordførerne. Alle blir premiert.

Avslutningsvis er det servering av frukt, boller og brus.

Mange av deltagerne kommer tilbake år etter år, noe som viser at dette er et populært tiltak. Det er også et særdeles hyggelig arrangement for medlemmene i de to Rotaryklubbene.

Før lekene finner sted har begge Rotaryklubbene søkt om sponsormidler fra sine respektive kommuner og fra næringslivet i kommunene. Svært mange bedrifter støtter arrangementet med penger og opplever at de med dette er med å støtte et positivt tiltak i nærmiljøet.

Dersom arrangementet går med overskudd, blir dette brukt til humanitære tiltak i nærmiljøet, eller blir brukt til Rotarys omfattende humanitære innsats andre steder.

Nedenfor er det vist noe glimt fra arrangementet i 2014.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Skjærgården Hotell og Badepark
Adresse: Stathelleveien 35
Postnummer: 3970
Sted: LANGESUND
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no

Place content here

Klubbens møter:

Designjern i Stavern

2023-05-31 18:30 - 19:30

Møtearkivrotarylenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...