PROSJEKTER / INTERNASJONALE PROSJEKTER


Delfinansiering av bøker til ny skole i Somaliland i regi av sos barnebyer

Via et District Grant prosjekt har klubben vært med å delfinansiere bøker til en ny skole i Somaliland, en meget fattig og delvis selvstyrt del av Somalia. Skolen er bygget og skal drives av SOS Barnebyer. En av klubbens medlemmer, Sissel Berit Hoell, er meget aktiv i SOS Barnebyer og har spilt en viktig rolle. Hun var etterpå på besøk i landet og holdt en levende presentasjon i klubben om det hun hadde opplevd og sett der.                Vårt totale bidrag var på kr 33.000 og prosjektet ble gjennomført i år 2015

minibuss til barnehjem i Ukraina

Via et District Grant prosjekt har klubben vært med å bidra til finansiering av en minibuss til et barnehjem i Ukraina. Dette var i en tid hvor konflikten med Russland var svært intens og forholdene i landet var meget vanskelig. Det ble bevilget kr 80.000 til prosjektet og det ble gjennomført i år 2014.

Etter at prosjektet var fullført fikk klubben en E-post fra Rotaryklubben i Ukraina: Jeg er meget glad for å kunne informere om at til vår store tilfredshet så er prosjektet "Buss til barnehjemmet Dynyshy" fullført. Vår lokale Rotaryklubb klarte å finne en minibuss (godt utstyrt med oppvarming, brannslukker og klimaanlegg) og siste uke ga vi den offisielt til barnehjemmet i landsbyen Dynyshy i Zhitomirregionen i Ukraina.

møbler og instrumenter til barnehjem og skole i finland

Via et District Grant prosjekt har klubben vært med på å finansiere møbler, utstyr til kunst og håndverk, musikkinstrumenter og lydanlegg til Orimattila Art Society og Mannerheim Leage for Child Welfare, begge i byen Orimattila. Totalt bevilget beløp var kr 50.000. Prosjektet ble fullført i 2013.

                                                             Her tester barna ut instrumentene

Basketballbane i Litauen

Klubben har bidratt til å anlegge en flott basketballbane på barnehjem i Litauen. Prosjektet ble fullført i år 2011. Les mer  her  
LITTERATUR OG UNDERVISNINGSMATERIELL TIL SYKEPLEIERUTDANNING I RIGA, LATVIA


Forholdene ved Riga 5. Medical School var vanskelige de første årene etter frigjøringen. Det ble fremmet søknad om Distict Grant for å finansiere engelskspråklig litteratur og også en del undervisningsmateriell. Søknaden ble innvilget og i samarbeid med Rotaryklubb i Riga ble innkjøpene gjennomført og tildelt skolen i 2000. 

Les mer her.

Rektor viser frem noe av undervisningsmateriellet. 

Rotary er godt merket.


Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Skjærgården Hotell og Badepark
Adresse: Stathelleveien 35
Postnummer: 3970
Sted: LANGESUND
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no

Place content here

Klubbens møter:

Designjern i Stavern

2023-05-31 18:30 - 19:30

Møtearkivrotarylenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...